Alonso nem akart első számú lenni, sőt!

2015.02.10. 08:31

Viharosan vált el nyolc éve a McLaren és Fernando Alonso mindössze egy szezon után, Ron Dennis csapatfőnök most mégis újra szerződtette a spanyolt. Az első tesztjük az új McLaren-Hondával katasztrofálisan sikerült a múlt héten, Alonso volt a leglassabb mind a 16 pilóta közül, egy normális, gyorsnak mondható kört sem sikerült mennie. Dennis így is nagyon dicsérte őt.

"Fernando szinte remegett, hogy végre beülhessen a kocsiba. Frusztráló napjai voltak, de jól érzi magát, és nyomni fog minket előre. Masszívan motivált, akár a garázsban, az irodában vagy a szimulátorban van, és ez mindenkit beindít, mindenkit húz magával."

Az Autosport.com-nak arról is beszélt, hogyan kerülhettek újra össze, miután nyolc éve a kémügyben annyira összevesztek. (A McLaren adatokat lopott a Ferraritól, amit azért tudtak az angolokra bizonyítani, mert Alonso jelentette a történteket a FIA-nak.)

"Mindenki túllépett már azon, én meglágyultam, Fernando érettebb" - magyarázta Dennis.

A 33 éves, kétszeres világbajnok a Ferrarinál abszolút favorit volt az istállón belül, Dennis állítja, a McLarennél ilyen nem lesz. És nem csak azért, mert náluk sosem volt divat, hanem mert Alonso sem kérte ezt.

"Egy biztos, Fernando sosem akart első számú státuszt, sőt, épp ellenkezőleg, teljesen ellenkezőleg. Azt mondta, egyenlő feltételek, elfogadom az egyenlő feltételeket. Semmit nem akart beleíratni a szerződésébe" - mesélte főnöke.