Rosberg megváltoztatta a légzéstechnikáját, hogy legyőzze Hamiltont

2015.02.10. 11:21

Nico Rosberg már tavaly is precíz elemzéseinek köszönhette, hogy ott tudott lenni Lewis Hamilton nyakán egészen az utolsó futamig, idén pedig hatványozottan készül a szezonra, hogy megpróbálja legyőzni az angolt. Időmérőkön verte a 19 futamon, győzelmekben viszont Hamilton 11-5-re lelépte, emiatt lett ő a világbajnok.

Rosberg most meglepő területen kezdte fejleszteni magát, úgy gondolja, a légzése nem tökéletes.

"Abud-Dzabi leintése után azonnal elkezdtem a felkészülést, a teszten is kipróbáltam pár dolgot. Tanultam ezt-azt a télen, például a légzésemen lehet javítani, mármint ahogy a kocsiban lélegzem. Amikor gyors kanyarban vagyunk, visszatartjuk a lélegzetünk, mert akkora erőhatás ér minket, képtelenek vagyunk normálisan levegőt venni" - idézte őt a gpupdate.net.

A német pilóta nem részletezte, hogy mit csinál, és valószínűleg kérdésre sem fogja, mert már tavaly is mindent titkolt, nehogy Hamilton is rájöjjön bizonyos technikákra. A szezon harmadától kezdve például a szabadedzéseken nem mentek száz százalékot, egyes kanyarokat direkt lassabban vettek akár még az időmérő első két harmadában is, és csak akkor léptek oda a maximumon, ha már tényleg számított.

Az első éles tréning az Ausztrál GP időmérője lesz idén, március 14-én, valószínűleg addig kell várnunk, hogy kiderüljön, Rosberg mire megy az új légzéstechnikával, sőt, ennek hatása inkább csak a futamon derülhet ki.