A Red Bull a Williamstől nyúl orrot

2015.02.13. 11:26

Tovább keresik az F1-csapatok az idei szabálymódosításoknak is megfelelő, de a teljesítmény számára is legjobb orrkiképzést, a Red Bull pedig úgy tűnik, már rálelt a legjobb megoldásra: méghozzá a Williamsnél.

„Azok közül, amiket már kipróbáltunk idén, ez tűnik a legjobbnak. Biztos vagyok benne,  hogy jönnek még új formák a jövőben, mert a csapatok folyamatosan terveznek új orrokat, szárnyakat, mindent, amit csak el lehet képzelni. Amit az első teszt első napján látunk, sosem a végleges megoldás” - idézi a Red Bull egyik vezető tervezőjét, Rob Marshallt az Autosport.

Marshall arra is kitért, hogy a téli tervezési folyamatra nagy hatással voltak a töréstesztpróbák, így arra az orrkiképzésre is, amivel Jerezben megjelent a kamuflázsmintás autójuk. „Épp csak, hogy odaértünk Jerezbe, de nem azért, mert gond volt a töréstesztekkel, hanem mert későn fogtunk hozzá a kocsi tervezéséhez.”

kep

A Williamsnél, amit a Red Bull másolna, Pat Symonds technikai igazgató is a töréstesztek fontosságára hívta fel a figyelmet. „A kulcs, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a jó aerodinamikai mutatók és aközött, hogy a kocsi átmenjen a teszten. Előbbi miatt terveztük a rövid orrot, de a sikeres töréstesztet könnyebb elérni a hosszabb megoldással. Örülök, hogy végül sikerült a mezőny egyik legrövidebb orrát megalkotnunk” - mondta.