Alonsót szerdán kiengedték, de nem vezethet

2015.02.25. 13:27

A barcelonai Mundodeportivo.es úgy értesült, Fernando Alonsót több mint három nap után szerdán végre hazaengedik a kórházból, ahová vasárnap kora délután került be agyrázkódással. Délután fél három körül aztán ez meg is történt, a pilóta integetve távozott, sok fotós és újságíró jelenlétében.

A McLaren-Honda pilótája látszólag enyhe balesetet szenvedett a múlt heti teszten, ennek ellenére a szokásosnál mintegy háromszor tovább vizsgálgatták, illetve tartották megfigyelés alatt.

A menedzsere szerint durva oldalütés érte, amikor autója a betonfalnak csapódott, bár az autó szinte egyáltalán nem tört össze.

Az MD azt is tudja, hogy Alonsót nem engedik azonnal autóba ülni, ki kell hagynia a most csütörtöktől vasárnapig tartó utolsó gyakorlást Barcelonában. A kétszeres bajnok hazamegy oviedói otthonába, és folytatja a lábadozást, hogy a március 15-i nyitófutamra rendben legyen.

Alonso már el is hagyta a kórházat
Alonso már el is hagyta a kórházat

A McLarennél csapattársa, Jenson Button ugrik be helyette, két-két napot vezettek volna, az angolnak így akár négy is juthat, bár a McLaren közülte, hogy valószínűleg a tesztpilóta Kevin Magnussennek is lehetőséget. Csütörtökön Button kezd, aztán a további beosztásról menet közben döntenek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport