Bemutatták az utolsó idei F1-autót

2015.02.25. 13:49

Utolsóként leplezte le idei Forma-1-es autóját a Force India, a VJM08-as modell első képei szerda kora délután jelentek meg a neten.

A csapat ugyan már több mint egy hónappal ezelőtt tartott egy bemutatót Mexikóban, de oda csak a tavalyi gépet vitték el új orrkúppal, és most kiderült, a végleges autónak az orra is eltér az összvérétől. A kocsit továbbra is Mercedes motor hajtja.

Force India-Mercedes VJM08
Force India-Mercedes VJM08

Különböző anyagi és beszállítói problémák miatt csúszott a kocsi elkészítése, annyira, hogy még csütörtökre, a záróteszt első napjára sem ér Barcelonába. Pénteken érkezik, az utolsó három napra csatlakozik a többiekhez.

Lehet, hogy mégis 10 csapat lesz a nyitófutamon

A Manor Marussia istálló szerdán bejelentette, hogy szerződtette Will Stevenst, aki az előző szezon utolsó futamán mutatkozott be a Forma-1-ben, a Caterhamnél. Facebookon azt is írják, hogy az idei autójuk gyártása a végéhez közelít, és valószínűleg el is készül március 6-ra, amikor el kell indítani az első futamra, Ausztráliába. A Marussia ellen múlt év végén indult csődeljárás, de egy hete ezt megszüntették, úgy néz ki, az istálló megmenekül.