Maldonado bemutatja, hogy ütközhetett Alonso

2015.03.05. 14:35

A Spanyol Nagydíj időmérőjén csúszott ki, és törte össze a Lotust Pastor Maldonado tavaly, balesete tíz hónappal később sokkal érdekesebb, mint akkor volt: a hallottak alapján ugyanígy ütközhetett Fernando Alonso is a februári teszten.

A titokzatos karambolért a szelet okolta a McLaren-Honda, és egyik közleményükben pont úgy írták le a történteket, ahogy az Maldonadóval is megesett. Túl szélesen vette a harmadik kanyart, a pálya szélére sodródott, ott ráfutott a műfűre, a gép keresztbe fordult, és a pályát keresztezve a túlsó falnak csúszott, lekoccolta, majd azzal párhuzamosan gurult tovább - pont ahogy Maldonadóval történt.

Maldonado crash Barcelona 2014

Az egyetlen különbség, hogy a Lotus jobb első kereke letört, a McLarené viszont megmaradt.

A McLaren folyamatosan titkolja a pontos telemetriai adatokat, és a becslések, illetve az Alonso mögött haladó Sebastian Vettel véleménye alapján eddig úgy sejthettük, a spanyol 115-155 kilométer/órás sebességnél csúszott meg, ami úgy 60-70-nel lassabb a szokásosnál.

A BBC egyik kollégája viszont állítja, látta a McLaren adatait, és Alonso 215 körül csúszott ki, gyorsabban ment azon a ponton, mint az előző körében ugyanott, ami pedig a legjobbja lett aznap, húsz fordulóból.

Közben már nem csak a FIA, de a többi csapat is igen kíváncsi rá, mi történt pontosan. Alonsónak három nap kórház után nem csak az utolsó tesztet, az első versenyt is ki kell hagynia, a német Sport Bild pedig azt írja, ez felkeltette az ellenfelek figyelmét: tudni akarják, mi történt, különben bojkottálják a melbourne-i nyitófutamot, írja az újság egyik tudósítójára, Ralf Bachra hivatkozva, aki már eddig is többször megnyilvánult az ügyben.

A spanyol El Pais pedig azt derítette ki, hogy Alonsónak nem csak a baleset, de az előző 20 éve is kiesett, állítják, az első orvosi kérdésekre azt felelte, ő Fernando Alonso, gokartos, és célja, hogy eljusson a Forma-1-be. Ez már-már komikus, ám egyben megdöbbentő is, a lap úgy értesült, egy hétig tartott, míg Alonsónak visszatért az összes emléke.

A 33 éves kétszeres világbajnok hivatalosan orvosi tanács miatt nem lehet ott Ausztráliában: orvosai azt mondták, ha három héten belül újra fejsérülést szenved, annak egyszerű agyrázkódásnál sokkal komolyabb következményei lehetnek. Alonsónak 18 nappal a bukása után kellene ismét autóba ülnie, a határ 21 nap, így inkább kihagyja a futamot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport