A McLaren elismerte Alonso emlékezetkiesését

2015.03.06. 19:38

Érintőlegesen ugyan, de elismerte a McLaren, hogy emlékezetkiesése volt Fernando Alonsónak a barcelonai teszten szenvedett balesete után. A csapat korábban azt már bejelentette, hogy a spanyolnak agyrázkódása van – ezért nem is indulhat az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon –, az amnéziát viszont most említették először.

„Csak egy sima agyrázkódás volt egy kis emlékezetkieséssel” – árulta el az angol Sky Sports F1-nek a McLaren csapatfőnöke, Eric Boullier. „Nem annyira drámai a helyzet, ahogy azt a médiában olvasni lehet. Mostanra már minden helyreállt” – mondta.

Boullier ezzel azokra a pletykákra utalhatott, amik először a spanyol El Paisban jelentek meg, miszerint Alonso a balesete után azt hitte, hogy 1995-ben van, vagyis 20 év kiesett az emlékezetéből.

A csapatfőnök egy sajtótájékoztatón azt is elmondta korábban, hogy Alonso rövid ideig eszméletlen volt az ütközés után, azt viszont nem kommentálta, hogy valóban annyira zavart volt-e a korábbi világbajnok, hogy nem tudta, hogy került egy F1-autóba. „Ez privát dolog. Fernando és az orvosok dolga, hogy eldöntsék, mit mondanak erről.”

Alonso eközben edzéssel tölti idejét, twitterén azt írta, hogy fél óra kerékpározás, fél óra úszás és fél óra edzőtermi munkából álló programot végez, hogy felkészüljön a szezon egyik legmegterhelőbb futamára, a Maláj Nagydíjra. Nem sokkal később viszont ő is halvány utalást tett az amnéziára, amikor játékra hívta rajongóit, hogy küldjenek neki üzeneteket minél kreatívabb „ki-hol-ébredt” történetekkel.