Briatore: Alonso ok nélkül ment a falnak

2015.03.10. 11:30

A FIA-vizsgálat az Alonso-balesettel kapcsolatban még folyik, nem tudni, mikor zárul le, de a pilóta menedzsere az olasz Sky csatornának már el tudott mondani bizonyos részleteket, miután azon kevesek egyike, aki látta a bukás videóját. A felvételeket a McLaren-Honda eddig szándékosan nem hozta nyilvánosságra, nem tudni, miért.

"A bukás egyáltalán nem volt drámai, a becsapódás nem volt kemény, minden ok nélkül karambolozott. Utána kell nézni, hogy nem a kormánnyal történt-e valami" - mondta Briatore.

Alonso agyrázkódást szenvedett, a hétvégi nyitófutamtól eltiltották, csak március végén, a második versenyen kapcsolódhat be az F1-szezonba.

"Azért volt még két napot kórházban, hogy minden lehetséges vizsgálatot el tudjanak végezni, de minden lelete negatív. Ha bármilyen problémája lett volna a baleset előtt, az kiderült volna - reagált Briatore arra a felvetésre, hogy Alonso rosszul lett, amiatt sodródott le az útról. - Fernando jól van, Dubajban készül, és reméljük, mielőbb kiderül, mi történt."

A volt Renault-főnök megjegyezte még, hogy "a McLarentől semmilyen magyarázat nem érkezett, furcsa, ami történt", vagyis kizárta, hogy a 33 éves klasszis hibázott volna. A McLaren folyamatosan hangoztatja, hogy az autónak semmi baja nem volt, a csapat elmélete szerint pilótája a jobbkanyar szélére sodródott, megcsúszott a pálya melletti műfüvön, a gép keresztbe állt, és a túlsó falba csúszott, valahogy így.

 

Az egyik legnagyobb spanyol napilap után az egész világsajtó megírta, hogy Alonsónak olyan súlyos emlékezetkiesése volt, hogy utóbbi húsz évét elfelejtette, erről a menedzser annyit mondott: "Volt emlékezetkiesése, de az El Pais sztorija kamu".

Az Ausztrál GP pénteken indul Melbourne-ben, az időmérő szombat reggel hétkor, a verseny vasárnap hajnal hatkor lesz, magyar idő szerint.