Megvan az utolsó F1-pilóta, özönlenek a népek Melbourne-be

2015.03.10. 13:14

Will Stevens mellett a spanyol Roberto Merhi vezeti a Manor Marussia csapat autóját a Forma-1-es világbajnokság hétvégi szezonnyitó Ausztrál Nagydíján - jelentette az MTI. Az istálló tájékoztatása szerint a 23 éves pilóta egyelőre az első futamon lesz Stevens társa.

Merhi tavaly a Formula-Renault sorozatban a harmadik helyen végzett, az idei évre is oda szól a szerződése, ám az a bajnokság csak áprilisban kezdődik, így nincs akadálya melbourne-i szereplésének.

A tavaly csődeljárás alá vont Marussia utódcsapatának szereplése sokáig kétségesnek tűnt, ám két hete a nemzetközi szövetség által kiadott idei csapatlistán már szerepelt, és múlt héten a kötelező töréstesztet is sikerrel teljesítette. Az istálló a tavalyi Marussia felújított változatával indul majd, autóit Ferrari-motor hajtja.

A kocsikat Melbourne-ben szerelik össze és indítják be először, így hogy tényleg el tudnak-e rajtolni, még kérdéses.

Az ausztrál futamra egyébként alaposan megnőtt az érdeklődés a hazai közönségkedvenc, Daniel Ricciardo sikeres tavalyi idénye miatt.

A szervezők szerint a múlt hétig elővételben tíz százalékkal több belépő kelt el a 2014-eshez képest. Andrew Westacott ügyvezető közölte, azt várja, hogy az idén összesen tízezerrel több jegyet adnak el, a bevétel pedig 40 millió ausztrál dollár (8,8 milliárd forint) körül lesz.

Tavaly a bevétel 38,3 millió volt, ezzel együtt a verseny 59,9 millió dolláros veszteséget termelt, melyet Victoria állam egyenlített ki.

A 25 esztendős Ricciardo tavaly három futamot nyert, Lewis Hamilton, illetve Nico Rosberg mögött harmadikként zárt a világbajnoki pontversenyben. A hazai idénynyitón elért második helyétől ugyanakkor a Red Bulljában észlelt szabálytalan benzináramlás miatt utólag megfosztották.

A GP-hétvége magyar idő szerint péntek hajnalban indul a szabadedzésekkel, szombat reggel hétkor lesz az időmérő, vasárnap reggel hatkor a verseny.