Három Sauber-pilóta két autóra

2015.03.12. 09:24

Elutasította a melbourne-i legfelsőbb bíróság a Sauber fellebbezését magyar idő szerint csütörtök hajnalban, és helyben hagyta a szerdai első fokú ítéletet, miszerint -nak joga van vezetni az istálló egyik autóját a hétvégi Ausztrál Nagydíjon.

A bíró semmiféle kivetnivalót nem talált az első ítéletben, vagyis a Saubernek erre a futamra három pilótája van: V. d. Garde, Felipe Nasr és Marcus Ericsson. A csapatfőnöknő, Monisha Kaltenborn egyértelműen hibázott, amikor tavaly a tartalékversenyző Van der Garde-ot először leigazolta 2015-re, majd ősszel egyoldalúan szerződést bontott vele. A bíróság szerint a hollandnak érvényes megállapodása van a Sauberrel, így indulnia kell Ausztráliában.

Kérdés, hogy mi lesz most, mert Ericssonnal és Nasrrel is ugyanez a helyzet, és ők ketten is súlyos eurotízmilliókat fizettek a csapatnak a helyért. A Saubernek meg kell állapodnia egyikükkel, hogy az kimaradjon a hétvégén, különben a hatóságok lefoglalhatják az ingóságaikat, akár az autókat is.

Biztosan megegyezés lesz a dologból, még nem tudni, hármuk közül kivel, ám az biztos, hogy nem lesz olcsó. Van der Garde versenyeztetése lenne a legproblémásabb, mert ülést kellene neki csinálni, és be kellene rá állítani az autót, így vele lenne a legésszerűbb egyezkedni, ám ő is ugyanolyan elszántan akar vezetni, főleg ha már hosszú pert nyert meg, mint a másik kettő.

Az Ausztrál GP első szabadedzése magyar idő szerint péntek hajnali fél háromkor indul, addig megoldást kell találni.