Kimi Räikkönen május 1-jén a Lánchídon hajtja a Ferrarit

2015.03.12. 11:32

Május 1-jén harmadszor rendezik meg Budapest utcáin a Nagy Futam elnevezésű autós show-t, aminek Jenson Button és Daniel Ricciardo után idén igazi szupersztárvendége lesz: Kimi Räikkönen.

2007 világbajnoka, a Ferrari egyik jelenlegi pilótája a csapatával érkezik, és bejárja a parádé útvonalát a 2012-es autóval: a Várkert Bazártól indulva bejárják a budai alsó rakpartot, átmennek a Lánchídon, majd a Roosevelt téren megfordulva mennek vissza.

Nem ő lesz viszont az egyetlen aktív F1-pilóta az eseményen, a Red Bull orosz tehetsége, Danyiil Kvjat is eljön, természetesen ő egy Red Bull-Renault-val száguldozik majd, az is a 2012-es modell lesz.

Többek között részt vesz a látványosságban Michelisz Norbert a WTCC Hondájával, és felvonul majd sok más klassz versenykocsi is. Räikkönen Ferrarija és Kvjat Red Bullja mellett itt lesz egy NASCAR-os Toyota Camry, a Ferrari Challenge-ben induló Ferrari F430-as és 458-as, a World Series by Renault (Baumgartner Zsolt) és a Formula Master (Kiss Pál Tamás) egyik autója. Mint ahogy a kamionos Eb-ben induló Kiss Norbert és Major Benedek is feltűnik, a WTCC-t Micheliszen kívül pedig három citroenes, Yvan Muller, Sébastien Loeb és a címvédő José Maria López képviseli makd. Rajtuk kívül a Talmácsi Racing is ott lesz, valamint a Bovi Motorsport BMW-i és Porschéi is.

Nagy Futam: Danyiil Kvjat videóüzenete