Van der Garde tovább perli a Saubert

2015.03.13. 10:41

Szombaton, egy újabb bírósági tárgyalással folytatódik a Forma-1-es Sauber istálló vitája a holland Giedo van der Gardéval, aki szerint a csapatnál neki járna az egyik pilótaülés az idei évre.

Az ausztráliai Victoria állam fellebbviteli bírósága csütörtökön a 29 éves versenyzőnek adott igazat, a Saubert pedig arra kötelezte, hogy újra alkalmazza a pilótát. Van der Garde azt állította, hogy tavalyi szerződése alapján 2015-ben is helye van az egyik autóban, szerinte a Sauber egyoldalúan megszegte ezt a megállapodást, majd leszerződtette a svéd Marcus Ericssont, valamint a brazil Felipe Nasrt, írja az MTI.

A holland versenyző ügyvédei pénteken újabb pert indítottak, amelyben azt kifogásolják, hogy a svájci istálló nem tett maradéktalanul eleget a fellebbviteli bíróság által elrendelteknek. Az érintettek meghallgatása ezért szombaton folytatódik.

Van der Gardénak egyébként még nincs meg a versenyzéshez szükséges szuperlicence, ráadásul a Sauber Ericssonnal és Nasrrel számol, egyéni szponzoraik révén ugyanis mindketten jelentős összeget öltek abba, hogy ők vezessenek idén, ha pedig Van der Garde mégis helyet kap valamelyik autóban, egyikük nem állhatna rajthoz.

Az idénynyitó Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzései alatt Van der Garde üléspróbán vett részt, a Sauber autói viszont a folyamatban lévő pereskedés miatt az első gyakorláson nem hajtottak ki a pályára. Ericsson és Nasr a második szabadedzésen már teljesített mért köröket.

A pénzügyi problémákkal küzdő svájci csapat az elmúlt idényt 1993 óta íródó F1-es története során először zárta pont nélkül.