Adalbert
13 °C
21 °C

Alonso: Elnehezült a kormány a baleset előtt

2015.03.23. 16:24

"Bár semmi különös nem volt az autó telemetriai adataiban, illetve semmi abnormálisat nem mutattak ki a rekonstruált laboratóriumi tesztek, Fernando felidézte, hogy elnehezült a kormány a baleset előtt" - közölte a McLaren-Honda hétfő délután Fernando Alonso rejtélyes bukásával kapcsolatban.

A spanyolt egy hónap kihagyás után vasárnap találták versenyfittnek a FIA orvosai, és hétfőn el is repült az idei második futam helyszínére, miután az elsőt ki kellett hagynia. Malajziában csütörtökön még átesik két vizsgálaton, de menedzsere szerint ez formalitás, vezetni fog a hétvégén. Ha a pénteki szabadedzéseket megfelelően bírja, akkor válik teljesen biztossá, hogy rajtolhat a vasárnapi futamon.

A 33 éves kétszeres bajnok február 22-én, a barcelonai teszten ütközött a falnak McLaren-Hondájával, és bár a kocsi szinte össze sem tört, a pilóta agyrázkódást szenvedett, három napot kórházban töltött.

A karambol körülményeit jelenleg is vizsgálja a FIA, egyelőre annyi derült ki, hogy ok nélkül hagyta el a pályát, az autó hirtelen kitört jobbra. Ezt támaszthatja alá Alonso magyarázata a nehézkes kormányzásról.

A McLaren azt is közölte hétfőn, hogy a továbbiakban egy plusz szenzort is az autóba épít, ami még több adatot képes megőrizni a hasonló eseteknél.