Alonso fitt, mehet, de két próba még vár rá

2015.03.23. 10:30 Módosítva: 2015.04.30. 15:11

Vasárnap Angliában megvizsgálták az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) orvosai, és megadták az ideiglenes rajtengedélyt Fernando Alonsónak, aki így elutazhat Malajziába, a hétvégi futamra, értesült a Mundodeportivo.es és a Skysports.com.

A spanyol február 22-én sérült meg egy barcelonai tesztbalesetben, elveszítette az eszméletét, agyrázkódást kapott, a március 15-i nyitófutamtól eltiltották. A bukás körülményei még mindig tisztázatlanok, a FIA vizsgálja a történteket.

Alonso indulása ennek ellenére még nem száz százalék, ugyanis csütörtökön, a pályán is ellenőrzi a képességeit egy FIA-orvos, 45 perces fizikai teszten kell megfelelnie, csak ezután kaphatja meg a végleges engedélyt.

Ezután az első konkrét erőpróba a pénteki két szabadedzés lesz, ha ezt is gond nélkül teljesíti, akkor lehet ott biztosan a vasárnapi rajtnál.

A 33 éves versenyző hetek óta egészségesnek mondja magát, azért nem engedték Ausztráliában vezetni, mert egy újabb agyrázkódás már komoly károsodásokat is okozhatott volna.

Dubajban készült, edzett, majd csapata, a McLaren-Honda wokingi központjába utazott. Innen indul el Ázsiába a hét elején.

Alonso 2007 óta nem versenyzett a McLarennél, így visszatérése kettős, idén először, az angoloknál hét és fél év kihagyás után áll rajthoz.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport