A Merci fél szeme már a Ferrarin

2015.03.27. 21:14

Mindössze három tizedmásodperccel maradt el a Mercedesektől a ferraris Kimi Raikkönen Malajziában pénteken, az első tréningen Nico Rosberg, a második Lewis Hamilton mögött végzett.

Szemet is szúrt a jó forma a merciseknek, különösen Rosbergnek, akit egyenlő küzdelemben vert a finn. (Hamilton délelőtt négy kör után leállt a Mercivel motorproblémák miatt.)

"Úgy tűnik, a Ferrari már elég közel van, úgyhogy rajta kell tartanunk a szemünket" - idézte a németet a Formula1.com.

Az Ausztrál GP után azon aggódik az F1, hogy a Mercedes teljesen kisajátíthatja a sorozatot, de akár Hamilton is, ha Rosberg nem képes vele tartani a tempót, ahogy történt Melbourne-ben.

"A Ferrarik nagyszerűnek tűnnek, tényleg. Meglep, hogy mennyire jó időket futottak. Meglátjuk, ilyen lesz-e az egész hétvégéjük" - csatlakozott Rosberghez Hamilton.

A világbajnok persze nem kicsit volt udvarias, ugyanis így értékelte saját péntekjét, amikor feleannyi kört sem tudott megtenni, mint Raikkönen: "Nem volt valami jó a köröm, van még mit módosítanom az egyensúlyon és a beállításokon, mivel az összes az előző futamról van. Eddig semmit nem változtattunk, azt vezettem, amim volt, és még elég messze van a gép attól, amilyennek szeretném".

Hamilton az első edzés elmulasztása miatt, illetve mert a másodiknak is csak a felénél tudott bekapcsolódni, teljesen le van maradva a programjában, ha össze tudja rakni a kocsit, még igen sok lehet benne.