Raikkönen: minden elromlott, ami elromolhatott

2015.03.29. 17:09

A Ferrari Sebastian Vettellel megnyerte a Malajziai Nagydíjat, 2013. májusa óta először győztek, Vettel az azévi zárófutam óta először állt a dobogó tetejére, de csapattársa, Kimi Raikkönen is nagyot ment. Ugyan csak negyedik lett, de egyrészt a 11. helyről rajtolt, másrészt az első kör végén utolsónak esett vissza egy defekt  miatt.

"Nagyon rossz hétvégénk volt abból a szempontból, ahogy félrecsúsztak a dolgok. A defekt után megrongálódott a kocsi alja, úgyhogy ez volt a maximum, amit kihozhattam. Rengetegszer balszerencsések voltunk. Nem sokat tudok tenni, ha hátulról belém jönnek. Ez van.

Gyengén rajtoltam, kipörögtek a kerekek, az első kanyarban további helyeket veszítettem. Aztán elkezdtem előzni, és feljöttem pár helyet, amíg az utolsó kanyarban nem jött a defekt, ami után egy teljes kört kellett mennem. Szerencsére érkezett a biztonsági kocsi, ez segített, csak az előttem lévők nem értem, mit csináltak, mert nem igyekeztek felzárkózni, így egyenesnyi hátránnyal folytathattuk a versenyt. Megkérdeztem, hogy leelőzhetem-e őket, de valami kavarás volt a Sauberrel, úgyhogy nem lehetett. Ez sem segített" - foglalta össze eseménydús a futamát a finn.

Vettel az élen zavartalanul ment, és ahogy megtippelte szombaton, győzött is. Mindössze második futama volt a Ferrarinál, ilyen gyors sikerre valószínűleg ő sem számított. Sikerét a csapat és a cég őszi átszervezésének, de mindenek előtt az idei kocsit tervező James Allisonnak köszönheti.

Azért Raikkönen is örült, Vettellel nagyon jóban van: "A csapatnak remek eredmény a mai. Lehetett volna jobb is, de kihoztuk a maximumot".