Befogta a hülyék száját a kissrác

2015.04.02. 10:22

Minden idők legfiatalabb F1-es pontszerzője lett a 17 éves Max Verstappen, amikor vasárnap hetedik lett a Malajziai Nagydíjon. Toro Rossó-s csapattársa, a 20 éves Carlos Sainz Jr. mindkét idei futamon pontokkal zárt (9. & 8.). Természetesen mindketten újoncok, így főnökeik különösen elégedettek velük.

Főleg Verstappennel, hiszen eddig leginkább azt kellett hallgatniuk, hogy a holland túl fiatal a Forma-1-hez.

"Már ősszel azt mondtam, amikor mindenki kritizált, hogy majd a pályán fog válaszolni, mert abból a hülye emberek is értenek - fakadt ki a csapatfőnök Franz Tostból az őszinteség. - Überelégedett vagyok mindkét pilótámmal, mindketten fantasztikusan végezték a munkájukat eddig, hiba nélkül."

Verstappen és Sainz Jr. Malajziában, a futam előtt
Verstappen és Sainz Jr. Malajziában, a futam előtt

Valóban, egy panasz nem lehet rájuk, Malajziában annyira jól mentek, hogy a nagy Red Bull-istálló mindkét autóját megelőzték, Danyiil Kvjat és Daniel Ricciardo csak 9-10. lett. (Sainz 8. volt.)

"Nyitottak, tanulni akarnak, és késő estig nem lankad a figyelmük, ha arra van szükség. Tudni akarják, mi zajlik körülöttük, mit cserélnek ki az autójukon. Mindez csúcsteljesítményhez segíti őket. Emellett nagyon képzett autóversenyzők is" - dicsérte őket Tost.

Malajziában nem érdekelte őket a meleg sem
Malajziában nem érdekelte őket a meleg sem

Szombaton az időmérőn esett is, Verstappen már ekkor nagyot ment, hatodiknak kvalifikált. Sainz csak 15.-nek, de onnan jött fel aztán a versenyen.

"A pilótáink brillíroztak az esőben is. Mindketten pontosan azt csinálják, amit várunk tőlük. A visszajelzéseik a gumikról nélkülözhetetlenek. Nem is érezni, hogy újoncok. Nem csinálnak nagy ügyet semmiből, csak végzik a dolgukat" - idézte az Autosport James Key technikai igazgatót.