Vettel már szép olasz beszéddel lelkesítette népét

2015.04.02. 14:03

Visszatért Malajziából első győzelme után, és szerdán már a maranellói gyár szimulátorában dolgozott Sebastian Vettel. Utána találkozott a Ferrari gyár munkásaival, és érzelmes beszédben mondott köszönetet a hétvégéért.

A Gazzetta.it szerint azt ismételte meg, amit Sepangban, a leintés után a szerelőinek már elmondott, hogy most az Olaszországban dolgozók is hallhassák.

"Nagyon elérzékenyültem. Sokszor nyertem már, de az első a Ferrarival nagyon nagyon különleges. Köszönök mindent, de én csak egy akarok lenni közületek, se több, se kevesebb. A csapat része vagyok, még ha a pályán egyedül is vagyok, tudom, hogy igazából sohasem, mert mindig ott vagytok velem. Szeretném megköszönni nektek, hogy remek autót tettetek alám, azt hiszem, pontosabban tudom, rengeteg nagyszerű pillanatunk lesz még együtt" - hangzott a beszéd, ráadásul olaszul.

Malajziában már az autóban örömködött percekig, a Ferrarit éltette különböző érzelemnyilvánítások közepette.

Jelen volt Maranellóban Maurizio Arrivabene csapatfőnök is, aki azt nyilatkozta: "A Forza Ferrari Sebtől a rádióban szerintem nem csak annak szólt, hogy megavlósította egy gyerekkori álmát. Hanem előjöttek az emlékei, amit egy másik nagy bajnokkal töltött, aki annyit nyert a Ferrarival, és akit úgy hívtak, Michael".

A hasonlat egyértelmű, Vettel egyelőre valóban Michael Schumacherre és a Ferrari legszebb napjaira emlékeztet. Vasárnap 22 hónapos nyeretlenségi sorozatot zártak le.