Mitől jó újra Vettel?

2015.04.02. 15:32

Életében először nyert nem Red Bull-autóval az F1-ben Sebastian Vettel, hétvégén Malajziában új csapatával, a Ferrarival lett első.

Hat szezon alatt a Red Bull-lal 38-szor győzött, előtte másfél évig a fiókcsapat Toro Rossónál volt, ott szerezte első futamgyőzelmét még 2008-ban.

RBR-es főnöke, Chris Horner nem lepődött meg annyira, mint mindenki más, bár a Ferraritól még nem vártak ekkora sikert, ő már verseny közben sejthetett valamit.

"Nyilván érzi a kocsit, amit a Ferrari ad neki. Érzi, hogy kell menni vele, és mivel nagyon ügyesen tud spórolni a gumikkal, ilyenkor gyakran verhetetlen."

"És ha Sebastian már vezet, akkor derül csak ki, mire képes, amint azt már sokszor láttuk. Kihozta a gumikból a maximumot egy másfajta stratégián. Klasszikus Vettel, örülök neki, briliánsan vezetett" - mondta az Autosportnak Horner.

Vettel nyerő stratégiája az volt, hogy csak kétszer állt ki gumikért, míg a Mercedesek háromszor.

Tavaly a Red Bull-lal versenyt sem nyert az előtte négy éven át bajnok német, minden bizonnyal azért, mert egyszerűen nem feküdt neki az új, turbómotoros autó. A Ferrarinál főleg ez változhatott meg, jobban a kezére áll a gép, és ez a pályán is látszik.