Massa tudja, mi a Ferrari titka

2015.04.03. 10:01

Volt főnöke a minap megmondta, miért tudott máris futamot nyerni a Ferrarival Sebastian Vettel, most Felipe Massa fejtette ki a véleményét ugyanerről, ám ő egy konkrétabb indokot emelt ki.

A williamses szerint a német azért futhatott nagyot Malajziában, mert a Ferrari jobban kíméli a gumikat, mint a többi autó.

"Sokkal jobban ment a kocsijuk Malajziában (mint Ausztráliában), és sokkal gyorsabbak is voltak vele. Sokkal jobban használták a gumikat. Malajziában minden a gumikon múlt, csak a gumi lehetett. Legalábbis remélem" - idézte az Autosport a brazilt.

Malajziában hőség volt a hétvégén, és Vettel két kerékcserével teljesítette a távot, míg a sokkal gyorsabbnak gondolt Mercedesek hárommal. Nem tudták megfogni a Ferrarit Hamiltonék, a négyszeres bajnok egész simán győzött.

"Persze jó kocsit is csináltak, sokat fejlődtek, többet, mint bárki más" - tette hozzá azért Massa, akinek csapata a tavalyi évvégi második legerősebb istállóból mostanra harmadik lett, mert az akkor negyedik Ferrari átugrotta őket a télen.

Chris Horner Red Bull-csapatfőnök is megemlítette egyébként a gumikat a Vettel-sikerrel kapcsolatban, szerinte a pilóta az, aki különösen jól bánik a gumikkal. Valószínűleg a kettő együtt alkotott legyőzhetetlen párost.