F1: Előre lógatják az orrukat a McLaren-Hondások

2015.04.08. 18:22 Módosítva: 2015.04.30. 14:48

Nem sok jót ígér a hétvégi kínai futam a McLaren-Hondának, azok után, hogy Ausztráliában Button több kör hátránnyal 11. lett, Malajziában pedig mindkét kocsijuk kiesett, újra borúsan látják a helyzetüket a pilótáik.

"Nem hiszem, hogy az autónk olyan jól alkalmazkodna ehhez a pályához, mint Malajziában, különösen, ha az idő olyan szeles és hideg, mint általában itt kora tavasszal - vázolta Fernando Alonso, hogy mi várhat rájuk Sanghajban. - Ennek ellenére Ausztrália és Malajzia között nagyot léptünk, jó volt végre a többi kocsi között versenyezni, reméljük, erre azért itt is lesz lehetőségünk."

A spanyol Ausztráliát tesztbalesetben szenvedett agyrázkódása miatt kihagyta, most másodszor fog új csapatánál startolni.

Button konkrétabban is elmondta, miért pesszimisták: a Honda motorrendszere miatt.

"A két hosszú kínai egyenes nagyon megterheli a motort, főleg hogy lassú és közepesen gyors kanyarokból kezdődnek. A várt hidegben ráadásul a gumikat is nehezebb lesz felmelegítenünk. Vagyis hiába fejlődtünk, ez lehet, hogy köridőkben nem fog megmutatkozni."

A McLarenek eddig az időmérő első harmadából is képtelenek voltak továbblépni, az első reménysugár az lenne, ha ez sikerülne, ám erre is kicsi az esély a fenti okok miatt.