Rafael
19 °C
33 °C

Rosberg: Vettel segíthet, hogy bajnok legyek

2015.04.09. 21:49

Bár az első két futam egyikén sem tudta megelőzni Lewis Hamiltont csapattársa, Nico Rosberg idén, a német meglehetősen bizakodónak tűnt a hétvégi Kínai GP előtt, méghozzá meglepő módon Sebastian Vettel győzelme miatt.

Azzal ugyanis, hogy Rosberg nem a második, hanem a harmadik helyen volt közvetlenül Lewis Hamilton mögött, nyolc helyett csak három ponttal szerzett kevesebbet, mint a címvédő. A német mercis ezt pedig komoly segítségnek fogja fel, bár azt elismerte, hogy ha honfitársa sokáig ilyen formában marad, ez a segítség vissza is üthet.

„Hosszú még a szezon, 10 pont a hátrányom Hamiltonhoz képest, miközben még vagy 350 vagy mennyi pontot lehet szerezni. Minden verseny fontos, de a megbízhatóság és a kiegyensúlyozott teljesítmény idén is döntő lehet, akárcsak tavaly” - mondta Rosberg.

A németnek tehát kapóra jött, hogy a Ferrari 30 verseny után újra futamot tudott nyerni, de ettől még saját csapatát tartja esélyesnek Kínában. A Ferrarinál viszont bizakodnak, Kimi Räikkönen szerint nem lesz gond azzal, hogy Kínában hűvösebb lesz, mint Malajziában volt, így is jól mennek majd.

Vettel ugyanakkor nem ígért semmit, ő azt mondta, továbbra is az a fő célkitűzésük, hogy a Mercedesszel szembeni hátrányt lefaragják, és egyébként is korai még sorrendről beszélni.

„Csak két futam ment le, kell még egy pár, hogy kiderüljön, ki hol áll. Egyelőre azt szeretnénk, hogy stabilan a Mercedes mögött legyünk, vagyis folyamatosan lenyomjuk az olyan erős csapatokat, mint a Williams és a Red Bull. Nagyszerű eredményt értünk el Malajziában, de reálisan kell hozzáállnunk a következő versenyekhez” - összegzett.