Bianchinak minden szerve önállóan működik, megmozdul a keze

2015.04.13. 13:16

Fél éve fekszik kómában október eleji, szuzukai balesete óta Jules Bianchi. A Marussia pilótája kicsúszásakor egy nehézmunkagépnek csapódott, és szenvedett életveszélyes agysérüléseket. Jelenleg is egy dél-franciaországi kórházban ápolják.

Jó ideje nem jött hír az állapotáról, de apja, Philippe Bianchi most interjút adott a nizzai Nice-Matin újságnak. A hírek pozitívak.

„Jules állapota stabil, nagyjából önállóan él, nincsenek fizikai problémái. Minden szerve segítség nélkül működik – árulta el a legfontosabbakat. – Csak eszméletlen, kómában van. Ilyen traumából nagyon lassú a lábadozás."

További nagy eredmény, hogy már az orvosok is bizakodóak. „A japán professzor prognózisához képest ég és föld a mostani eredmény. Amikor odaértünk a kórházba, azt mondták, nincs remény, visszafordíthatatlan károsodásról beszéltek. Most már azt, hogy nincs szükség különösebb beavatkozásra. És hogy a legfontosabb, hogy stimuláljuk őt, ezért vagyunk mindig, felváltva az ágyánál. Fiatal, 25 éves, nagyon erős, úgyhogy várjuk az új fejleményeket."

Mindenképp reménykeltő lehet, hogy Bianchi nem fekszik teljesen mozdulatlanul: „Megmozdul, remeg a keze, de reflex ez, vagy igazi mozgás? Abban biztos vagyok, hogy hall minket.”