Räikkönen: Utol fogjuk érni a Mercedest

2015.04.13. 14:40

Újabb gyenge időmérő után erős versenyt futott Kínában Kimi Räikkönen, hatodikról indulva lett negyedik, és ezt a pozíciót már az első körben, mindkét Williamst megelőzve szerezte meg. A Mercedesek ellen most sem neki, sem a két hete már győztes csapattársának, Sebastian Vettelnek nem volt esélye, de a verseny kétharmadáig elég jól tapadtak az ezüst kocsikra. Nem kérdés, hogy a Ferrari közelít, és a finn is megerősítette, el fogják érni a céljukat.

„Nem látom okát, miért ne foghatnánk be a Mercedest. Jó a tervünk, sokat hoztunk múlt év óta, és sokat fogunk még hozni rajtuk idén is. Bízunk a munkamódszereinkben és az elvégzett munkánkban. Az eddigiek azt mutatják, jó úton vagyunk, de idő kell, másnapra nem lehet csodát várni” – idézte Räikkönent az Autosport.com.

A 35 éves klasszis hangsúlyozta, rengeteg függ a pályától, ami nekik fekszik, van, hogy a Mercedesnek nem fog, és fordítva.

„Seb már megmutatta, tudunk nyerni, de pályafüggő. A lényeg, hogy a nyomukban legyünk, ha valami történik velük, vagy az időjárás alakul úgy, rajtunk legyen a sor. A végére meglesz a sebességünk, hogy bárhol és bármikor versenyben legyünk velük, csak az még idő."

Hétvégén újra futam, Bahrein, ami megint melegebb helyszín. Még ha esti verseny is, és sötétben mennek, az időjárás őket favorizálhatja. Amikor Vettel nyert Malajziában, azt is nagyban köszönhette a forróságnak.

Räikkönen elsődleges feladata viszont, hogy végre ne rontsa el az időmérőt, és ne kelljen hátrányból startolnia: „Megpróbáljuk a pénteket és a szombatot összeszedni végre.”