Alakul a csapatsorrend a Mercedesnél

2015.04.14. 15:27 Módosítva: 2015.04.30. 14:34

Nico Rosberg vasárnapi kiakadása lassan csapatutasítási válságba sodorja a Mercedest, Toto Wolff már arról beszél, hogy egyre inkább menedzselniük kell a pilótáikat.

A német Kínában azon akadt ki, hogy Lewis Hamilton csak magára figyelve lassította a tempót az élen, ezzel veszélybe sodorta Rosberg második helyét. Wolff elutasította ezt a vélekedést, a másik csapatvezető, Niki Lauda szerint, ha így történt, az is rendben van, de most előbbi már azt körvonalazza, hogy mi történik, ha nem csak közel kerülnek hozzá, de tényleg bele kell szólniuk a sorrendbe.

"Ha be kell avatkoznunk, mert fenn áll a kockázata, hogy futamgyőzelmet veszítsünk, meg fogjuk tenni. Nincs már meg az az előnyünk, mint tavaly, hogy hagyhatjuk, hadd gyötörjék egymást a legvégéig. Menedzselnünk kell őket" - jelentette ki Wolff.

Rosberg, Wolff, Hamilton
Rosberg, Wolff, Hamilton

Innen már csak egy lépés egy klasszikus, ferraris csapatsorrend bevezetése - az olaszok rendszeresen alkalmazták az utóbbi 20 évben -, ám állítja, náluk ez nem fog megtörténni.

"Tiszta csapatsorrend, ahol az egyik nem előzhet, nem látom, hogy erre szükség lenne. Megértem viszont azokat a csapatokat, amik a múltban ezt alkalmazták, mikor fenn állt a veszélye, hogy elveszítik a világbajnokságot. Mi még nem voltunk ilyen helyzetben. Erősebb menedzselés drasztikus utasítás nélkül, ez van kilátásban."