Ön honnan nézte, ahogy az önző állatok széthajtják egymást?

2015.04.16. 12:44

 A tavalyi bahreini futamon volt a legszorosabb a küzdelem az első helyért Lewis Hamilton és Nico Rosberg között, az angol többszöri oda-vissza előzés után tudott nyerni. Annyira közel azóta sem kerültek egymáshoz a mercedesesek, mégis több villongás volt közöttük, a legutóbb a múlt héten, Kínában.

Rosberg borult ki, de helyretette mindkét Mercedes-főnök, és egyikük, Toto Wolff állítja, az ügy lezárult. A másik, Niki Lauda szerint sosem fog, mert ezek önző állatok, a feszültség csak csillapodhat.

"Még vasárnap este rövidre zártuk a dolgot Rosberg és Hamilton között, hogy megakadályozzuk, hogy bármi is átszivárogjon a következő futamra. Amikor nagy a küzdelem, elszabadulhatnak az indulatok, és ezen nem is akarunk változtatni. Most már mindketten arra koncentrálnak, hogy a maximumot adják Bahreinben, és az autónknak is fekszik a pálya" - harangozta be a hétvégi versenyt.

Most már Rosbergen a sor, hogy mutasson valamit idén, mert azt ő is tudja, hogy amit az eddigi három futamon letett, az nem elég: két második, egy harmadik hely, mind Hamilton mögött, három vereség az angoltól az időmérőkön. Hamilton eközben kétszer győzött, és háromszor indult a pole pozícióból.

"Kína frusztrált, örülök, hogy azonnal mehetünk dolgozni újra. A csapat nagyszerű autót gyártott, a szezont remekül kezdtük, de tőlem egy kicsit több kellene. Sosem nyertem Bahreinben, ám enyém itt a két legutóbbi pole pozíció, jól ismerem a helyet. Mindenki emlékszik a tavalyi versenyre, nagyszerű lenne, ha újra nagy show-t láthatnának tőlünk a nézők. Ha összehozzuk, csak fordított sorrenddel, az fantasztikus lenne" - reménykedett Rosberg.

Hamilton vs Rosberg Bahrein 2014

A tavalyi verseny tényleg szenzációs volt, az év fénypontja. Idén még nagyobb lehet a küzdelem, ha a folyamatosan erősödő Ferrarik is bele tudnak szólni. Vettel és Raikkönen nagyon készül, kiderül, a kínainál melegebb időjárás mennyire segít nekik.