László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem igaz, hogy Hamilton első számú követelése miatt csúszik a Merci-szerződés

2015.04.17. 11:40

A Pitpass.com szerint az F1-ben már azt pletykálják, hogy Lewis Hamilton szerződéshosszabbítása a Mercedesszel azért csúszik immár fél éve, mert az angol előjogokat követel a csapattársával szemben, magyarul: első számú pilóta akar lenni.

A SkySports megkérdezte Toto Wolff csapatfőnököt, mi a helyzet.

„Nem volt ilyen, nem is kérne ilyet, mert nálunk nincs ilyen, és ő értékeli, ahogy menedzseljük a csapatot, és mindkét versenyzőnek egyenlő feltételeket biztosítunk” – utasította vissza a felvetést.

Az idény végén kifutó megállapodás megújításával folyamatosan késlekednek. Három hete Hamilton azt mondta, napok kérdése, 99,6%-ban kész van, aztán mégsem írták alá, és egy hete Kínában már arról beszélt, fogalma sincs, mikor kerül rá sor.

Wolff szerint minden megy a maga útján, de már őt is kezdi zavarni a helyzet.

Wolff és Hamilton
Wolff és Hamilton

„A részleteknél járunk, miután hosszú ideig tárgyaltunk és egyezkedtünk. A fő irányvonalakat két hónapja lerendeztük, csak még kicsit pingpongoznak az ügyvédek. Ez így megy. A következő pár napban vagy hétben pontot kellene tennünk a végére, nem kellene, hogy ilyesmivel nyomás alá helyezzük magunkat, hiszen ez egy nagyszerűen működő kapcsolat közöttünk. Versenyeket akarunk nyerni, az aláírt szerződést meg betenni a fiókba.”

Annyit sejteni eddig a szerződésről, hogy Hamilton fizetését évi 20 millió euróról 30-ra emelnék, legalábbis ezt szeretné.

A másik Merci-versenyző, Nico Rosberg 2016 végéig a Mercié, vele tavaly nyáron hosszabbítottak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!