Gerzson
-3 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Nem igaz, hogy Hamilton első számú követelése miatt csúszik a Merci-szerződés

2015.04.17. 11:40

A Pitpass.com szerint az F1-ben már azt pletykálják, hogy Lewis Hamilton szerződéshosszabbítása a Mercedesszel azért csúszik immár fél éve, mert az angol előjogokat követel a csapattársával szemben, magyarul: első számú pilóta akar lenni.

A SkySports megkérdezte Toto Wolff csapatfőnököt, mi a helyzet.

„Nem volt ilyen, nem is kérne ilyet, mert nálunk nincs ilyen, és ő értékeli, ahogy menedzseljük a csapatot, és mindkét versenyzőnek egyenlő feltételeket biztosítunk” – utasította vissza a felvetést.

Az idény végén kifutó megállapodás megújításával folyamatosan késlekednek. Három hete Hamilton azt mondta, napok kérdése, 99,6%-ban kész van, aztán mégsem írták alá, és egy hete Kínában már arról beszélt, fogalma sincs, mikor kerül rá sor.

Wolff szerint minden megy a maga útján, de már őt is kezdi zavarni a helyzet.

Wolff és Hamilton
Wolff és Hamilton

„A részleteknél járunk, miután hosszú ideig tárgyaltunk és egyezkedtünk. A fő irányvonalakat két hónapja lerendeztük, csak még kicsit pingpongoznak az ügyvédek. Ez így megy. A következő pár napban vagy hétben pontot kellene tennünk a végére, nem kellene, hogy ilyesmivel nyomás alá helyezzük magunkat, hiszen ez egy nagyszerűen működő kapcsolat közöttünk. Versenyeket akarunk nyerni, az aláírt szerződést meg betenni a fiókba.”

Annyit sejteni eddig a szerződésről, hogy Hamilton fizetését évi 20 millió euróról 30-ra emelnék, legalábbis ezt szeretné.

A másik Merci-versenyző, Nico Rosberg 2016 végéig a Mercié, vele tavaly nyáron hosszabbítottak.