4 század fontosabb, mint 27 pont

2015.05.04. 19:57

Érdekes nyilatkozatot adott Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke az Autosportnak, amiben arról beszélt, hogy csalóka Lewis Hamilton 27 pontos előnye Nico Rosberggel szemben, mert egyrészt a kínai időmérőn csak 4 századmásodperc volt a két Mercedes-pilóta között, másrészt a német tavaly is a szezon közepén erősített be.

Wolff szerint az akkori hátrány azt mutatja, hogy Rosberg nemhogy nincs legyőzve, de egyáltalán nem adta fel a küzdelmet, és minden másképp alakult volna, ha mondjuk a német szerzi meg a pole-t. „Abszolút arra számítok, hogy feltámadjon. nem tudom, ez mikor jön el, de kétség sem férhet hozzá, hogy mindig ott lesz a sarkában.”

Ezért szerinte még egyáltalán nem lehet arról beszélni, hogy Hamilton akár csak részben is eldöntötte volna az idei vb-címet, sőt, kicsit a Ferrari miatt is aggódik. Sebastian Vettel csak egy ponttal áll Rosberg mögött, és Wolff szerint az is elég az olasz csapatnak, hogy végig 3-4. helyen legyenek a két Merci mögött, hogy sokáig izgalmassá tegyék a versenyt.

„Összességében arra számítok, hogy ugyanígy megy tovább Lewis és Nico között, aztán a Ferrari szép lassan kiesik a harcból”" – összegzett az osztrák.