Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

F1: Darabjaiból szedtem össze a Ferrarit

2015.05.20. 17:10

Féléve nevezték ki a Ferrari csapatfőnökének Maurizio Arrivabenét, akivel 20 hónap nyeretlenség után március végén újra futamot nyert az istálló a Forma-1-ben. Felrázta a csapatot, Sebastian Vettel harmadik a világbajnokságban, és már Kimi Raikkönen is állt dobogón, miután előző ferraris szezonjában ez egyszer sem sikerült neki.

A Gazzetta dello Sportnak adott most interjút, amiben arról is beszélt, milyen volt az istálló, amikor múlt decemberben munkába állt.

"Amikor idejöttem, pont azt tapasztaltam, amit suttogtak, a csapat nem létezett. Sosem gondoltam, hogy tényleg ennyire rossz a helyzet, az emberek demotiváltak voltak, visszahúzódtak a saját kis sarkukba, és csak magukkal törődtek, igyekeztek védeni magukat. Az egység teljesen eltűnt. Az első dolgom az volt, hogy összekapjam az embereket, rendbe tegyem őket, és ismét célokat tűzzek eléjük. Utána együtt elkezdtünk beszélni a terveinkről, amik nem egy, kettő vagy három ember tervei, hanem mindenkié."

A Ferrari a keze alatt a tavaly évvigi negyedik legjobb, azaz középcsapatból élcsapattá vált, valamelyik versenyzője az öt futamból mindig dobogós volt. Bár a Mercedestől még mindig le vannak maradva, rengeteget fejlődtek, másodiknak jöttek fel.