Botond, Mózes
EUR 384,69 Ft
USD 368,69 Ft
12 °C
29 °C

1 milliárd fontért üldözi Ecclestone-t a brit adóhatóság

2015.05.22. 12:32

60 millió fonttal váltotta meg tavaly 10 éves németországi börtönbüntetését egy ottani vesztegetési perben Bernie Ecclestone, most meg kiderült, 1 milliárd fontot követel tőle a brit adóhatóság. A helyi NAV ugyanis épp a német perben bukkant olyan információkra, amik szerinte érvénytelenné teszik az Ecclestone-nal 2008-ban kötött adóügyi megállapodásukat: állítják, az F1-főnök eltitkolt bizonyos részleteket vagyonával kapcsolatban.  (1 font=430 forint)

Ecclestone tagad, és a hét évvel ezelőtti egyezségüket érvényesnek gondolja, ezért ügyvédei pert indítottak őfelsége adóhatósága ellen, mert az nem tartotta magát az egyezményükhöz - értesült az Autosport.com, ami Monacóban meg is szólaltatta az F1-főnököt az ügyben.

"A legvéksőkig küzdeni fogok, minden adót megfizettem, amit valaha meg kellett fizetnem."

Ecclestone vagyona a Forbes idei adatai szerint 2 és fél milliárd font, így akár meg is tudná fizetni a hátralékot, ám - elméletileg - ezt azért már ő is megérezné.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!