Kimi: Hülye dolog, nem tudom elmagyarázni

2015.06.08. 10:18

Megpördült a Kanadai Nagydíj elején, miközben biztos harmadikként haladt Kimi Raikkönen. Ezzel mintegy 12 másodpercet veszített, és a dobogós helyet, amit nem is tudott visszaszerezni Valtteri Bottastól, így negyedik lett.

Nagyon fura pördülés volt, mert a finn kigyorsítás közben forgott meg, mintha túl korán adott volna túl nagy gázt, ami az ő szintjén elég amatőr hiba lenne. Igen látványos is volt, főleg az, ahogy visszapörögte magát menetirányba a Ferrari, akkora füstfelhőt csinált, mintha a motor szállt volna el.

A futam után kiderült, a nyomatékbeállítással volt valamilyen gond.

"Nem a gumival volt probléma, hanem a kerékcserével és a beállításokkal van kapcsolatban. Most már tudjuk, mi okozta, lehettünk volna előrelátóbbak, elkerülhettük volna, de bekerült ez a dolog a beállításokba. Nem is tudom, hogy is magyarázzam, ez nagyon necces dolog, a határokat feszegetjük. Csak kicsit érek a gázhoz, mégis masszívan változik a nyomaték, esélytelen, hogy kontrolláljam. Hülyeség, tanulnunk kell belőle."

Raikkonen Spins Again

Pontosan tehát nehéz elmagyarázni, mi volt, a lényeg, hogy szinte biztosan dobogótól fosztotta meg Raikkönent.

Nagyon kellett volna neki a jó eredmény, mert ferraris karrierjéért harcol, de ha a csapat is úgy látja, nem az ő hibája volt, Montreal végülis pozitív lehet az F1-es jövőjére. A következő három futama, Ausztria, Anglia és a Hungaroring kritikus lesz, ezeken dőlhet el, hogy maradhat-e a Ferrarinál.