Jobb lenne már 2016-ra készülni! Most is azt csináljuk, Fernando.

2015.06.16. 15:23

Fernando Alonso arra kéri a McLaren-Hondát, kezdjen el a következő szezonra koncentrálni. Az idei a kukában van, hét futamból egyszer szerzett pontot a csapat, Monacóban Jenson Button nyolcadik lett, így a spanyol kérése indokoltnak tűnik.

"Jelenlegi pozíciónkat tekintve, és a teljesítményünket látva okos dolog lenne a következő szezonra koncentrálnunk. Ez az elsődleges, a jövő évi teljesítmény" - idézte az Autosport Alonsót.

Csakhogy van egy kis bökkenő, amire Button azonnal fel is hívta a figyelmet, méghozzá az, hogy 2016-ban semmiféle szabályváltozás nem lesz, vagyis azt eszik, amit idén megfőznek, és olyan lesz a gép, amilyen a szezon végén - tehát az idei fejlesztéssel nem lehet leállni. Még konkrétabban: már most 2016-on dolgoznak.

Ez komoly, Jens?
Ez komoly, Jens?

"Nem lehet leírni ezt az évet. Nem változik semmi szabály, azért vagyunk itt, hogy fejlesszük a kocsit. Az előrelépéshez most kell erőltetni, szerintem a megfelelő irányba haladunk" - mondta az angol.

A Honda idén tért vissza az F1-be, és 25 év után a McLarenhez, de a dolog nem úgy sült el, legalábbis eddig, mint szeretnék.

A japánok főnöke így sincs önbizalom híján, azt nyilatkozta, 2016-ban több istállót is ellátnának motorokkal. Majd úgy folytatta, hogy eddig még nem akadt jelentkező.