A Red Bull Racing lépett: Ferrari

2015.06.17. 16:51

Döntöttek a Red Bull Racing vezetői, és megkezdték előkészíteni a tárgyalásokat a Ferrarival, hogy a Renault helyett az olaszoktól vehessenek motorokat a közeljövőben.

A német Sport Bild állítja, Helmuth Marko, az RBR különleges tanácsadója úgy gondolja, még "a Ferrari B motorja is jobb, mint a Renault A-ja", ezért váltani akarnak. Az idős menedzser 30 lóerő deficitet sejt a franciáknál.

Kérdés, hogy sikerül-e a megállapodás, a Ferrarinak ugyanis nem érdeke motort adni egy közvetlen riválisnak, mivel azzal saját gyári csapatának állítana konkurenciát a vállalat. Markóék tisztában vannak vele, hogy a legjobb Ferrari motort szinte biztosan nem kaphatják meg, ám a B verzió is érdekli őket.

A Red Bullnak nem ismeretlen a Ferrari, 2006-ban már vásároltak motort az olaszoktól, majd 2007 és 2013 között a Ferrari látta el a Red Bull fiókcsapatát, a Scuderia Toro Rossót.

Tavaly óta mindkét RB-istálló Renault-val megy, 2014-ben nehéz kezdés után három futamgyőzelmet még össze tudott hozni az RBR, idén viszont teljes kudarc az együttműködés, még dobogós helyig sem jutottak.

2010 és 2013 között zsinórban négy vébét nyert a Red Bull-Renault.