Kimi dönthet, eredményt hoz, vagy feladja

2015.06.21. 20:43

Évvégén lejár Kimi Raikkönen szerződése a Ferrarinál, és bár opciójuk van a feleknek 2016-ra is, a csapatfőnök nem tudta biztosra mondani, hogy a finn maradhat-e a csapatnál. Ő már többször elmondta, maradni akar, az opció aktiválása nem tőle függ, szeretne még az F1-ben, a Ferrarinál versenyezni jövőre is.

Az utóbbi időben viszont versenyről versenyre egyre távolabb kerül ettől a vágyától. Az Osztrák GP-n, vasárnap újra távolodott egy kicsit, amikor megcsúszott, és összeütközött Fernando Alonsóval.

Még a rajt előtt interjúvolta meg a Ferrari-elnök Sergio Marchionnét a Gazzetta dello Sport, és rákérdeztek Raikkönen jövőjére is.

"Nagy bajnok, aki nehéz időszakot él át. Mi támogatjuk. De ami a jövőt illeti, rá vár a feladat, hogy eredményeket hozzon, vagy feladja" - hangzott a válasz.

Vagyis egyértelmű, hogy ezekkel az eredményekkel nem fogják őt megtartani jövőre.

Raikkönen eredményei az idei nyolc futamon: kiesett, 4., 4., 2., 5., 6., 4., kiesett. És ez nem elég, miközben a csapattársa, Sebastian Vettel Malajziában nyert, és még négyszer dobogóra állt. 120 pontja van, míg Raikkönennek 72.