Ideje leváltani Kimi Räikkönent

2015.06.30. 14:55

Könnyen lehet, hogy év végén befejeződik Kimi Räikkönen F1-karrierje, múlt héten összefoglaltuk, válaszút elé került: a következő 5-6 futamon teljesítenie kell, vagy a Ferrari nem hosszabbít vele jövőre.

A csapatnál pedig minden rendben, nagyon jól érzi magát, remek a közeg, és hosszú idő után olyan csapattársa van, akit tényleg kedvel, Sebastian Vettel.

„Minden rendben Kimivel, semmi gond nem merült fel a munkánkban, mivel nagyon egyenes ember. Az utóbbi két futam kissé hektikusra sikerült neki, és ez a Forma-1, itt azonnal kritizálnak. Négy fenomenális évem volt, aztán egy kevésbé sikeres, és azonnal megszóltak. Most újra fordult a kocka. A lényeg, hogy tudd, ki vagy, és szerintem Kimi tudja, hogy ő ki, és mit akar" – nyilatkozott csapattársa mellett a német, amikor a hétvégén egy régebbi Ferrarival bemutatózott a Hungaroringen.

Külső szemlélőknek viszont már nem ilyen egyértelmű a helyzet, David Coulthard szerint itt

nem két futamról, hanem két évről van szó.

„A lényeg, hogy balszerencse ide vagy oda, nem teljesített az elmúlt két évben azon a szinten, amin előtte” – idézte az Autosport.com a skótot, aki 2002 és 2004 között Räikkönen csapattársa volt a McLarennél.

Coulthard 1994 és 2008 között versenyzett a Forma-1-ben, állítja, tudja, min mehet át Räikkönen.

„Nem vagyok Kimi-ellenes, de mivel átéltem mindezt, tudom, hogy eljön az a pont, ami után már nem leszel jobb. Megtörtént ez velem is, sosem voltam a legjobb, de mindenképp volt a végén egy pont, amikortól már nem voltam olyan éles. Ha Kimi megnyeri a következő versenyt, mindannyian belelkesülünk, de Vettel bejött mellé, és azonnal fölénybe került. Tavaly Alonso jobb volt nála.  Ha a Ferrarinál lennék, elgondolkoznék, ki válthatja Kimit."

Ön lecserélné Kimi Räikkönent?

Coulthard szerint a valóban kiszemelt Valtteri Bottas vagy Nico Hülkenberg pótolhatná a finnt, legalábbis ők érdemelnék meg az esélyt.

„Marketingszempontból biztosan sokat hoz Kimi, de a legjobb marketing egy győztes pilóta. Ideje váltani" – mondta Coulthard.