Hamilton: Sokkolóan rondák az F1-trófeák

GettyImages-469452506
2015.07.01. 15:19

Az F1-világbajnok Lewis Hamiltonnak már nagyon elege van abból, hogy időnként vállalhatatlanul ocsmány trófeákat nyomnak a kezébe a futamgyőzelmek után, és ezt a problémáját már Bernie Ecclestone-nak is felvetette. 

"Az a helyzet, hogy jobb trófákra van szükségünk. Sokkoló, mennyire rosszak a mostaniak. Annyira pocsékul néznek ki, mintha a gokartban versenyeznénk. A Forma 3-ban nem volt gond velük, és az F1-es karrierem elején is rendben voltak. De mostanság egyszerűen szörnyűek. De tényleg nagyon rosszak. Ezt el is mondtam Bernie-nek. "

- fakadt ki a héten Hamilton, akinek mindig is nagyon fontosak voltak a győzelmekért kapott ereklyéi, a csapat pedig a központjában őrzi a replikákat. Előző csapatánál, a McLarennél össze is veszett emiatt a csapatfőnök Ron Dennisszel, aki a versenyzőivel kötött szerződésekbe beleíratja, hogy az igazi serlegek az istállót illetik, Hamilton meg nem akart másolatokat.

Hamilton a klasszikus silverstone-i aranyserleggel 2008-ban, ezt hiányolta tavaly
Hamilton a klasszikus silverstone-i aranyserleggel 2008-ban, ezt hiányolta tavaly

Különösen tetszett neki a Brit GP klasszikus aranytrófeája, tavalyi futamgyőzelme után meg is kérdezte, hol van az arany serleg, ami jár neki - erről is beszélt egy Petronas-eseményen a Telegraph szerint. 

"A kezembe nyomtak valami műanyagot, én meg arra gondoltam, ez nem lehet az igazi kupa, ez olyan, mint egy GP2-es trófea, nem egy F1-es. A klasszikus aranytrófea igazán különleges, nagy dolog lenne, ha minden országban valami hasonlót adnának a győztesnek. Olyat, aminek van karaktere, nem is értem, miért nem csinálnak már ilyeneket. Látták a monacói hogy nézett ki? A legutóbbi Ausztriában meg fából volt. Az egész fából készült, a talpa meg ólomból."

- folytatta a versenyző.  Nem fog örülni, ha a hétvégén megnyeri a Brit Nagydíjat, a trófeáról kiadott képek alapján ez is inkább műanyagnak tűnik. (Lent Hamilton a Kínai GP üstjeivel látható.)

Borítókép: Mark Thompson / Europress / Getty

Azt gondolkodhatnánk, Hamilton csak hisztizik, és elővette a Forma-1 ezredik problémáját, de ha azt nézzük, a szezon elején az FIA megtiltotta, hogy a versenyzők egynél többféle sisakot használjanak egy adott évben, ami Hamilton gondjánál sokkal nagyobb blődség.