Ron Dennis: Eddie Jordan egy vidéki idióta

2015.07.07. 11:27

Kifejtette véleményét a Mclaren-Hondáról és a csapatfőnök Ron Dennisről a volt csapattulajdonos, ma BBC-szakkommentátor Eddie Jordan a Brit GP hétvégéjén.

"A Honda egy romhalmaz, de a McLaren is az. Aki úgy gondolja, csak a motor miatt, becsapja magát. Persze, a motor vastagon benne van, de rengeteg más dolog is. Árnyékuk önmaguknak mióta arrogánsan kijelentették, hogy Lewis Hamilton megbánja a napot, amikor elhagyta őket. Nézzék csak meg, hogy visszaütött ez a dolog! Ez az arrogancia még mindig jellemző a McLaren vezetésére. És reménytelenül lassúak" - mondta Jordan, de ezzel még nem fejezte be.

Dennis és Jordan 13 éve
Dennis és Jordan 13 éve

"Személy szerint azt gondolom, amikor elkezdtek utcai autókat gyártani, elveszítették a fonalat az F1-ben, és meglepne, ha valaha is újra közel kerülnének a vb-címhez, legalábbis amíg a közútra is gyártanak, illetve a jelenlegi vezetői felépítés változatlan marad. Ron Dennis kirúgta Martin Whitmarsht, de Whitmarsh sosem vezette olyan rosszul a McLarent, mint ahogy most Dennis vezeti."

Dennis és egyik pilótája, Alonso napjainkban
Dennis és egyik pilótája, Alonso napjainkban

Whitmarsht másfél éve távolította el Dennis, de valóban, azóta még gyengébbek. (A volt menedzser épp múlt héten szólalt meg hosszú idő után az F1-ről.)

Dennis a SkySportson reagált Jordan szavaira: "A Forma-1-et egy nagy családnak tartom, a családok falvakban élnek, és a falvakban mindig ott van a falu bolondja. Ő tökéletes erre a szerepre".