F1: váratlan név merült fel a Williamsnél

2015.07.15. 11:41

Kedden elemezgettük, hogyan alakulhat idén a pilóták átigazolási piaca, illetve hogy rengeteg múlik rajta, mihez kezd Valtteri Bottas. Ha ugyanis otthagyja a Williamset a Ferrari kedvéért, ott felszabadul egy jó hely, amire többen is lecsapnának.

Úgy gondolkoztünk, Nico Hülkenberg vagy Kimi Raikkönen mehetne oda, a Motorsport.com viszont egy harmadik nevet dobott be, Jenson Buttont. 

Szerintük "nyilvánvaló választás" lenne az angol, akinek a McLaren-Hondánál nem biztos a helye, mivel nincsenek eredmények. Azt még ehhez hozzá kell tenni, hogy mennyire akarna még egy olyan vállahatatlanul pocsék, vagy csak közel olyan pocsék évet végigszenvedni, mint az idei.

Sir Frank és Button 2000-ben
Sir Frank és Button 2000-ben

Button 36 éves lesz januárban, de állítják, még nem akar visszavonulni, és nagyszerűen érezné magát, ha karrierjét ott fejezhetné be, ahol 2000-ben elkezdte, Sir Frank Williamsnél. Akkor mutatkozott be ugyanis az F1-ben, 20 évesen egy szezont a Williams-BMW-nél ment. 16 év után találkoznának újra, ami azért kuriózum.

A McLarennek sem jönne rosszul a váltás, mert két érett fiatalja is van, Kevin Magnussen és Stoffel Vandoorne, akik közül egyet - de felváltva akár mindkettőt is - beültethetné Fernando Alonso mellé.

Button tavaly épphogy megmaradt a Forma-1-ben, a McLaren az utolsó pillanatban választotta őt Magnussen helyett.