Az egész Forma-1-et megrázta Bianchi halála

2015.07.18. 15:34

Rengeteg aktív és már visszavonult Forma-1-es pilóta szólalt meg a szombat hajnalban elhunyt Jules Bianchira emlékezve. A fiatal pilóta még az októberi Japán Nagydíjon szenvedett súlyos balesetet, azóta kómában volt, állapota nem javult, családja szombaton jelentette be halálhírét.

Az FIA közleményt adott ki, ebben azt írják, hogy az egész autosport gyászol a mai napon Jules Bianchi halála után. "A sportág a generáció egyik legtehetségesebb pilótáját vesztette el, egy olyan családban élt, ahol a portnak nagy hagyománya volt" - írják. Hozzátették, hogy Bianchi nagyon népszerű volt a F1-családon belül, tehetsége mellett nagyon jó ember volt. Az elnök Jean Todt részvétetét fejezte ki a családnak. 

A Manor, melynek elődjében versenyzett Bianchi, szintén megszólalt, a csapatfőnök John Booth búcsúzott a pilótától. "Leírhatatlan a szomorúság a csapatnál, mióta megtudtuk, hogy elvesztettük Julest. Mély nyomott hagyott az életünkben, örökké része lesz annak,  amit elérünk majd a csapattal. Nagyon hálásak vagyunk, hogy lehetőséget adhattunk neki, és megmutathatta, hogy mire képes egy F1-es autóval". 

Max Chilton az előző idényben volt csapattársa Bianchinak a Marussiánál, ő azt írta, lehetetlen leírni micsoda veszteség érte a családot és a sportágat is. "Csak annyit mondhatok, megtiszteltetés volt ismerni téged és veled versenyezni". 

Jenson Button: "Az éjjel egy fantasztikus srácot és egy igazi harcost vesztettünk el. Nyugodj békében, Jules. Őszinte részvétem a családjának és barátainak."

A lotusos Romain Grosjean: "Az egyik legjobb embert és legjobb versenyzőt vesztettük el, akit ismertem. Nagyon fogsz hiányozni, barátom." 

A világbajnok Lewis Hamilton: "Nagyon, nagyon szomorú nap ez a mai. Imádkozom Jules családjáért. Nyugodj békében.

A Williams-pilóta  Felipe Massa: "Lélekben Jules családjával vagyok. Hiányozni fogsz, testvér. Nyugodj békében."

A Mercedes, a Sauber, a Red Bull, a Ferrari, a Williams és a Toro Rosso is közleményt adott ki, mindannyian együttérzésükről biztosították a gyászoló családot. 

Johnny Herbert korábbi Forma-1-es pilóta azt írta, hogy egy tehetséges pilóta ment el, aki egy igazi úriember volt. "Örökre megőrizzük a szívünkben, nyugodj békében".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport