Bianchi kapta volna Räikkönen helyét a Ferrarinál

2015.07.20. 11:35

Eldöntött kérdés volt a Ferrarinál, hogy a hétvégén meghalt Jules Bianchi kapta volna Kimi Räikkönen helyét, árulta el a csapat korábbi elnöke, Luca di Montezemolo az olasz Gazzetta dello Sportban írt cikkében.

Jules Bianchi egy volt közülünk, tagja volt a Ferrari családnak, és ő volt az a pilóta, akit kiválasztottunk arra az esetre, ha véget érne az együttműködésünk Kimi Räikkönennel. A szuzukai baleset egy hatalmas tehetséget, egy nagyon gyors, udvarias, a Ferrarihoz ezer szállal kötődő srácot vett el tőlünk, akinek biztos jövője volt nálunk

– írja visszaemlékezésében.

Bianchi 2014-ben lehetőséget is kapott a Ferrarinál, amikor tesztelhetett a csapatnál a Brit Nagydíjon balesetet szenvedő Kimi Räikkönen helyett.

Di Montezemolo arra is kitért, hogy milyen tudatosan nevelték a Ferrarin belül attól fogva, hogy 2009-ben, az első ferraris tesztje után végleg hozzájuk került. Így végül a Marussia-Ferrariba, amivel 34 nagydíjon indult, és amivel pontszerző lett a 2014-es Monacói GP-n.

Jules Bianchi péntek este halt bele azokba a sérüléseibe, melyeket a tavalyi Japán Nagydíjon szenvedett, amikor autójával nagy sebességnél egy versenyzőtársát mentő daruskocsiba csapódott.

Visszavonultatják a rajtszámát

Hétfőn bejelentette Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, hogy visszavonultatják a Forma-1-ben a 17-es rajtszámot, amivel Jules Bianchi versenyzett. Az F1-ben az idei szezontól kezdve a pilóták újra szabadon választhatják meg a rajtszámukat.