Kimi izgalommal várja utolsó Magyar GP-jét

2015.07.22. 12:57

Valószínűleg utoljára versenyez a Hungaroringen, legalábbis F1-autóval, Kimi Räikkönen a hétvégi Magyar Nagydíjon, ugyanis a Ferrari épp itt véglegesítheti a helyére Valtteri Bottast.

A csapat videointerjúban harangozza be a futamot, amiben négy kérdést tesznek föl a versennyel kapcsolatban Räikkönennek.

Elmondja, hogy bár sokan állítják, a mogyoródi pálya nem unalmas, a versenyek sem unalmasak itt, és ő kifejezetten kedveli a helyet. Arra, hogy miért van nálunk mindig annyi finn zászló a lelátón, azt feleli, mert ez a legolcsóbb helyszín az F1-ben, így hazai drukkereinek ide éri meg leginkább elutazni, és nem mellékesen ez van a legközelebb is Finnországhoz.

Kimi Raikkönen a magyar futamról

Az, hogy a V8-as szívóknak vagy a V6-os turbóknak kedvez-e jobban a pálya, teljesen lényegtelen kérdés, hiszen mindenki turbóval indul.

Sokkal érdekesebb látni Räikkönen – szokásos – felfokozott kedélyállapotát, amivel válaszolgat. Az ugye alap, hogy rágózgat közben. Egyszer, még az elején, majdnem bele is ásít. Kétszer törölgeti a szemét, közben grimaszol. Mintha az összes pálya beharangozóját a szezon elején, egyszerre vették volna föl, mind a 19-et egymás után, és már a 11.-nél tartana, szünet nélkül.