A Hungaroringen dől el, hogy a Renault kiszáll-e az F1-ből

2015.07.23. 18:44

A hétvégi Magyar Nagydíjon találkozik a Renault vezetősége Bernie Ecclestone-nal és a Lotus tulajdonosaival, hogy megvitassák a francia cég jövőjét a Forma-1-ben.

A Red Bull Racing és a Scuderia Toro Rosso jelenlegi motorszállítója ebben a szerepében nem akar 2016-nál tovább az F1-ben maradni, úgy tudni, a célja, hogy újra gyári csapata legyen.

A Lotust vásárolnák vissza, ami 2011-ig az övék volt, ám az istállónak a jelenleginél sokkal komolyabb szerepet akarnak. Csak akkor vennék meg, ha az FIA a Renault-t a Forma-1 történelmi csapatának ismerné el, és közel olyan anyagi juttatásban részesítené, mint két másik történelmi istállót, a Ferrarit és a McLarent. Emiatt találkoznak Ecclestone-nal a Hungaroringen.

Ha ezt elérik, a történet meglehetősen egyszerű, átveszik a Lotust, ami már mindent előkészített a Renault-hoz való visszatérésre. A Motorsport.com már azt is tudni véli, hogy az autójuk a tradicionális fekete-sárga lenne, és legalább egy pénzes pilótát, a jelenleg is lotusos Pastor Maldonadót, vagy Sergio Perezt szerződtetnék, aki most a Force Indiánál van.

Bonyolultabb az ügy, ha Ecclestone-ék nemet mondanak. Ebban az esetben gyáriként is csak annyi pénzt kapnának az F1 éves bevételeiből, mint most a Lotus, és úgy már nem érné meg nekik saját nevükön indulni. Ez minden bizonnyal 2016 végi kiszállásukhoz vezetne.