Kimi nem tudja, Bottas nem meggyőző

2015.07.23. 19:51

Kimi Raikkönen és Valtteri Bottas sorsa határozza meg az idei átigazolásokat az F1-ben. Az olasz sajtó már biztos benne, hogy a 35 éves finnt lecserélik a 25 évesre, és utóbbi lesz a Ferrari új versenyzője 2016-ban, ám ők ezt közel sem erősítették meg a Hungaroringen.

"Megmondtam a csapatnak, hogy itt akarok lenni velük jövőre is. De én is csak ennyit tudok. Nem tudom, mi lesz. Ám biztos vagyok benne, én tudom meg elsőként, és nem az újságban fogom elolvasni" - mondta Raikkönen a Ferrari csütörtöki médiabrífingjén az újságíróknak.

Nagy különbség, hogy Bottas viszont nem mondta meg a Williamsnek, hogy náluk akarna maradni.

Bottas csütörtökön a Hungaroringen
Bottas csütörtökön a Hungaroringen

"Nem tudom még, mi lesz, semmi sem dőlt el. A Williamsnél mindenki előrelépésre számított, de többé-kevésbé ott tartunk, mint tavaly ilyenkor. Lehet, hogy a jövő évi kocsi jobb lesz, kitudja, korai még erről beszélni" - nyilatkozta Bottas a pályán a sajtónak.

A csütörtökön a Hungaroringen tapasztaltak alapján azt mondanánk, a Bottas-biznisz már fix, de mivel Raikkönnel a szerződése szerint - állítólag - július 31-ig kell közölni, maradhat-e jövőre, neki még nem árulták el, mi a helyzet.