Prost nem is érti, miért utálják a turbókat

2015.07.29. 18:04

Csalódott a négyszeres világbajnok Alain Prost abban, ahogy az F1-szurkolók a hibrid turbókat fogadták, szerinte ugyanis nem értékelik eléggé ez a hihetetlen csúcstechnológiát.

Prost, akinek csapata van az elektromos Forma-1-ben, arról beszélt, hogy a Forma-E-ben sokkal többre tartják a teljesen elektronikus alapra épített motorokat, hiába nem elég hangosak, miközben az F1-ben folyamatosan arról megy az egyeztetés, hogyan lehetne hangosabbá tenni az erőforrásokat.

„Harcot akarnak a pályán, mert izgalmat akarnak, és hogy tényleg a pilótákon múljon a java. Az F1 részben emiatt mindig is nagyon távoli lesz a nézőktől, mert hiába fogyaszt 30-40 százalékkal kevesebbet ez a motor, mint a korábbi, ez nem nagyon érdekli a szurkolókat” – vélte a francia. Ez persze érthető is, hiszen az F1 törzsszurkolói inkább 40-60 évesek, míg a Forma-E-nél sokkal fiatalabb korosztályt céloznak meg, akiket jobban érdekli a jövő.

Prostnak mostanában pont a motorok miatt amúgy is van gondja, a Red Bullnál idénre eléggé megutált Renault ugyanis a hírek szerint megvenné a Lotust, és Prost is szerepet kapott a tárgyalásokban mint a márka nagykövete, sőt állítólag csapatfőnök is lehet, ha valóban a franciáké lesz az enstone-i csapat.