Judit, Xénia
18 °C
35 °C

Na mit csinál az F1 legfiatalabb pilótája a nyári szünetben?

2015.07.30. 10:20

Max Verstappen, a Toro Rosso pilótája 17 évesen és 166 naposan kezdte meg az idényt Ausztráliában, ezzel minden idők legfiatalabb F1-versenyzője lett (majdnem két évet vert Jaime Alguersarira), de két héttel később Malajziában a legfiatalabb pontszerző rekordját is átvette.

A hétvégén a Hungaroringen ugyan élete legjobbjával negyedik lett, de utcai autót továbbra sem vezethet, mert Hollandiában és Belgiumban csak 18 évesen lehet jogsit szerezni, neki pedig erre legalább szeptember 30-ig várnia kell.

Addig is mindent megtesz, hogy felkészülten mehessen majd a vizsgára, és az F1 egy hónapos nyári szünetét arra használja ki, hogy autósiskolába jár. „Elég sűrű a naptár, úgyhogy mostanáig várnom kellett, hogy el tudjam kezdeni a tanfolyamot. Belgiumban, ahol élek, legalább 6-7 órát kell forgalomban vezetni a jogsi előtt,

remélem, ennyi elég lesz”

– mondta Verstappen, aki persze tudja, hogy az F1-ben szerzett tapasztalat nem sokat jelent a jogsi kapcsán, mert könnyen lehet, hogy túl gyors lesz majd közúton, már csak megszokásból is.