Ecclestone saját csapatot csinálna a fiatal tehetségeknek

2015.08.10. 19:03

Már az F1-főnök Bernie Ecclestone is belátta, hogy nemcsak a Forma-1-ben, de az alatta levő kategóriákban is elszálltak az árak az elmúlt években, emiatt pedig rengeteg tehetségnek kellett feladnia a vágyát, hogy eljusson az F1-ig. Amiatt pedig, hogy nem sikerült megfékezni a költségnövekedést, az F1 kisebb csapatai már nem feltétlenül a nagy tehetségeket szerződtetik, hanem azokat, akik hajlandók fizetni az ülésükért, ezzel pedig még többen szorulnak ki az elitkategóriából.

Ecclestone viszont némileg meglepő tervről beszélt a Motorsport.comnak adott interjújában: csinálna egy csapatot a GP2-ben, és ha megfelelő tehetségre akadna, megpróbálná benyomni a Forma-1-be is.

„Biztos vagyok benne,hogy rengeteg pilóta van, aki soha nem kapott lehetőséget, hogy az F1-ben bizonyítson, mert manapság nem kockáztatnak a döntéshozók. Ha van is üres helyük, akkor inkább azt keresik, aki egy zsák pénzt hoz nekik” – mondta az F1 84 éves vezére, aki kiemelte, hogy a harmadik kocsik bevezetése is sokat segítene a fiatal pilóták helyzetén. Ezekben egy idényben akár 4-5 pilóta is megfordulhatna, hogy lehetőséget biztosítsanak azoknak, akik az F1-be szeretnének bekerülni.