Szorul a hurok Rosberg körül

2015.09.17. 16:22

Megerősítette a Mercedes, hogy Szingapúrban Nico Rosberg autójába beszerelik az utolsó engedélyezett, negyedik motort. A németnek és angol csapattársának, Lewis Hamiltonnak is csak a harmadikat tették be az előző futamra, csakhogy Rosbergé szombaton meghibásodott, ezért visszarakták helyette a másodikat. (Ami aztán a futamon tönkre is ment.)

Mivel a csapatok a versenyek között nem nyúlhatnak a motorokhoz, egyelőre nem tudják, a harmadik, legspécibb motor használható-e még. A hűtéssel kapcsolatban merült fel vele probléma, eddig annyi derült ki, hogy a szingapúri szabadedzésen, pénteken, Rosberg az új motorral kezd, mert a monzai kockázatos lenne. Szuzukáig, ami egy hét múlva jön, megpróbálják összedrótozni a monzait, hogy legalább edzésen lehessen vele menni. Ha sikerül, ha nem, Rosberg bajban van, két motorja marad az utolsó hét versenyre, de az egyik nagyon sanszosan csak edzésre lesz elegendő, vagy még arra sem. A Motorsport.com szerint is úgy tűnik, a Monza-motor alkalmatlan lesz versenyzésre.

Vagyis Rosbergnek egyetlen motorja maradhat hét nagydíjra, ami rettentően szűknek tűnik. Az előző egység, ami Monzában elfüstölt alatta, a hatodik versenyét futotta.

Ha pedig ötödik motort kell bevetni, az 10 rajthelyes büntetéssel jár.

Rosberg, Hamilton, Vettel - ez lesz a vb-dobogó is?
Rosberg, Hamilton, Vettel - ez lesz a vb-dobogó is?

Rosberg már így is 53 pontos hátrányban van a világbajnokságban Hamilton mögött, kevéssé szerencsés esetben tovább csökken az esélye a címre a motorok miatt.