Button a hétvégén bejelenti visszavonulását?

2015.09.21. 13:10

A hétvégi Japán Nagydíj előtt jelenti be Jenson Button, hogy a szezon végén otthagyja a Forma-1-et - értesült a brit Telegraph című lap.

Az újság szerint Button a megbízhatósági világbajnokságban (WEC) fogja folytatni, és feltehetően médiakarrierbe is kezd, szerepet vállalhat a BBC Jeremy Clarkson nélkül újrainduló Top Gear magazinjában.

Button mút hétvégén, Szingapúrban még arról beszélt, tárgyalnak a következő szezonra érvényes opciós szerződésének aktiválásáról a McLaren-Hondával, de még nem egyeztek meg. Azt mondta, pár héten belül meglesz a döntés, az F1-ben akar maradni, és a McLarennél, másik istállónál nem tudja elképzelni a folytatást. Azt is megemlítette viszont, hogy meg kell vizsgálnia, hol tart az életében.

Jenson Button és felesége, Jessica Michibata, illetve Jessica Button
Jenson Button és felesége, Jessica Michibata, illetve Jessica Button

Buttonnak a szuzukai az egyik kedvenc futama, kedveli a japán kultúrát, felesége is japán.

A McLarentől az elmúlt hetekben többször kinyilvánították, meg akarják tartani Buttont, de azt sem tagadták, anyagi gondjaik vannak az idei sikertelenség miatt. Buttonnak jövőre a megállapodásuk szerint 10 millió euró körüli fizetés járna, ami a McLarennek most rengeteg.

Az angol 2009-ben a Brawn GP-vel lett világbajnok, azután igazolt a McLarenhez, amivel 8 futamot nyert, 2011-ben második lett a vb-n. Az utóbbi két évben viszont csak szenvedett a csapattal, idén pedig minden eddiginél gyengébb az istálló a Honda-motor miatt.

Button a mezőny második legidősebb versenyzője, januárban lesz 36 éves. Összesen 15 futamgyőzelme van, 2000 óta van az F1-ben.