F1: körvonalazódik a VW-Audi beszállása

2015.09.21. 16:10

Az Auto Bild című magazin szerint megszületett a döntés, mely szerint 2018-tól csapatot indít a Forma-1-ben az Audi, illetve anyacége, a VolksWagen.

Múlt héten Eddie Jordan azt mondta, a VW már jövőre beszáll az F1-be, méghozzá úgy, hogy felvásárolja a Red Bull Racinget, az Autó Bild szerint nem pont így lesz, illetve azt még valóban mindenki csak sejti, hogy hogy lesz. Állítják, az Audi-csapat szponzora a Red Bull lesz, ami igen furcsa lenne, ugyanis már így is van négy RB-brandelt kocsi a mezőnyben, a két Red Bull Racing-gép és a két Toro Rosso.

A lap úgy tudja, hogy  az F1 miatt az autógyártó visszalép a német túraautó-bajnokságtól (DTM), a hosszú távú bajnokságtól (WEC), és nem indul a Le Mans-i 24 óráson sem. Arról, hogy a VW a rali-vb-ből kiszállna, nincs hír.

Az istálló vezetője a Ferrari korábbi csapatfőnöke, az olaszoktól hét sikertelen szezon után tavaly áprilisban menesztett Stefano Domenicali lenne, véli a magazin. Állítólag már csak néhány aláírás hiányzik a hivatalos bejelentéshez.