A Lotus olyan csóró, hogy pizzát kunyerál

2015.09.24. 11:07 Módosítva: 2015.09.24. 11:07

A Lotus idén már Spában is ciki helyzetbe került, amikor tartozásai miatt két napra lefoglalták az autóit és teljes F1-es felszerelését, ezért nem mozdulhattak a pályáról, míg a Hungaroringen csak az utolsó pillanatban kapták meg a gumijaikat a Pirellitől a késői utalás miatt.  Most, a Japán GP-n is hasonló történt velük: nem engedték be a csapatot a garázsaikba, nem foglalhatták el helyüket a pálya kiszolgálóépületeiben, továbbá felszerelésük csak az utolsó pillanatban érkezett meg, így egész éjszaka dolgozhatnak.

Romain Grosjean és Pastor Maldonado, a két versenyző a sajtótájékoztatóit a szabad levegőn volt kénytelen megtartani, majd ennek végeztével - mivel a szakácsaik sem tudtak hol dolgozni - a francia átment a Renault-hoz, hogy szerezzen valami harapnivaló magának és a szerelőknek. Pizza jött össze.

Grosjean a szabadban nyilatkozik Szuzukában
Grosjean a szabadban nyilatkozik Szuzukában

"Jó érzés, hogy ajtót nyitottak nekem, remek dolog a megszokottól eltérőt ebédelni. Reméljük, minden megoldódik, a legfontosabb, hogy minden itt van, amire a versenyzéshez szükség van" - vicceskedett Grosjean.

A Lotusnak tetemes tartozásai vannak szinte minden beszállítója felé, a csapat napról-napra él, és a tulajdonos valószínűleg már nem is siet a kifizetésekkel, ugyanis az egész istállót megvette a Renault. Állítólag két hete aláírtak mindent, az Autosport szerint létrejött az üzlet, vagyis tulajdonképpen már az új tulajt terheli a felelősség.